Social Media Management: 3 Λόγοι γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς social media για την επιχείρησή σου.

Περιεχόμενα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τον επιχειρηματικό κόσμο. Το social media management μιας επιχείρησης δεν αφορά μόνο να μιλάς στους ανθρώπους, αλλά και την επικοινωνία με αυτούς. Το μονόπλευρο βήμα πωλήσεων μπορεί τώρα να είναι πολλαπλών κατευθύνσεων, μια κοινοτική συζήτηση σε πολλές πλατφόρμες.

Με τα social media, η εξουσία ελέγχου του μηνύματος της επιχείρησής σας έχει αφαιρεθεί σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια μιας επιχείρησης. Ευτυχώς, η διαφήμιση επιτρέπει στα brands να ανακτήσουν μέρος αυτού του ελέγχου με στοχευμένο τρόπο που δημιουργεί έσοδα.

Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων ή social media management εξαρτάται από την προβολή της σωστής διαφήμισης στο σωστό άτομο την κατάλληλη στιγμή. Είναι η ευκαιρία μιας επιχείρησης να συνδεθεί με πιθανούς πελάτες και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες σε πλατφόρμες όπου περνούν χρόνο φυσικά – Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube και άλλα.

Οι κοινωνικές διαφημίσεις έχουν γίνει ένα ισχυρό και απαραίτητο εργαλείο για τις περισσότερες εταιρείες σήμερα. Τα προϊόντα, οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματίες του Social Media Marketing μπορούν να βοηθήσουν για επιχείρηση να βελτιώσει την παρουσία της, να αλληλοεπιδράσει με το στοχευμένο κοινό της και να αναπτύξει μια θετική φήμη (image) στο διαδίκτυο.

social media marketing
Social media management

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες social media marketing που προσφέρουμε;

Όνομα *

Κάνοντας τα social media να λειτουργούν για την επιχείρησή σας

Μια επιχείρηση που δεν αλληλεπιδρά με πελάτες μέσω των social media μπορεί να βλάψει το brand της με διάφορους τρόπους: υπάρχει κίνδυνος να «ξεθωριάσει» (τρόπος του λέγειν) από το νου του πελάτη τους. Χαμένες ευκαιρίες προσέγγισης νέων πελατών και πέφτοντας από την εύνοια του κοινού χάνοντας σημαντικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν μια επιχείρηση;


Με τη βοήθεια εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων Social Media management, μια εταιρεία μπορεί να βελτιστοποιήσει την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετά. Η διαφήμιση προσφέρει την ευελιξία που χρειάζεστε για γρήγορη περιστροφή καθώς αλλάζουν οι ανάγκες, καθώς και άμεσα σχόλια που σας βοηθούν να βελτιώνετε συνεχώς τα διαφημιστικά μηνύματα, να βελτιστοποιείτε τις ιστοσελίδες σας και ακόμη και να βελτιώνετε τις προσφορές σας.

Στο Magnetic Marketing Greece, αξιολογούμε προσεκτικά τις ανάγκες ενός πελάτη και το κοινό στόχο πριν προτείνουμε τις πλατφόρμες social media που θα έχουν την καλύτερη απόδοση σε Ευρώ διαφημιστικής επένδυσης. Πρέπει να γίνει κάποια έρευνα για τον εντοπισμό των χώρων όπου το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι ενεργό στο διαδίκτυο και για τη δημιουργία μιας διαφημιστικής στρατηγικής για την προσέγγισή τους σε σχετικούς χώρους. Οι υπηρεσίες social media marketing ξεκινούν με έρευνα για τον εντοπισμό εκείνων των πλατφορμών κοινωνικών μέσων όπου η συμμετοχή θα αποφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση.

Ανάπτυξη social media management

Μια εταιρεία social media marketing πρέπει να προσαρμόσει τις στρατηγικές διαφημίσεων στις ανάγκες της μεμονωμένης επιχείρησης. Πάρτε για παράδειγμα μια περιφερειακή αλυσίδα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής. Κάθε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει την παρουσία του στο Facebook και να προσκαλέσει τους πελάτες να αξιολογήσουν τα γλυκά τους και τα αρτοσκευάσματά τους στο δίκτυο κοινωνικών κριτικών. Η επιχείρηση μπορεί επίσης να επιτύχει branding (αύξηση της φήμης της) στο Instagram δημοσιεύοντας βίντεο με νόστιμες τεχνικές πως να φτιάξει κάποιος ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο ή εκατό άλλες πιθανές συνδέσεις μάρκετινγκ περιεχομένου. Οι χορηγούμενες αναρτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κυκλοφορήσει το όνομά σας, να διαφημίσετε “γλυκές προσφορές της εβδομάδας” ή να προσφέρετε άλλα δελεαστικά εδέσματα στο κοινό να ψωνίσει.

Με αυτήν τη στρατηγική social media marketing, το Facebook χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για τη δημιουργία κριτικών που προωθούν την επιχείρησή σας ως καταλληλότερη επιχείρηση με αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες. Το Facebook έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα για την επιχείρηση, επειδή μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο σήμα για τα αποτελέσματα του τοπικού χάρτη της αναζήτησης Google. Εν τω μεταξύ, το Instagram μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δελεάσει τους ανθρώπους να κάνουν παραγγελίες μέσω ανταμοιβών. Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας οδηγός συνομιλίας, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να γίνουν φιλικοί με τo brand σας και να μοιραστούν αξιόλογες αναρτήσεις με τη δική τους κοινότητα.

Απαραίτητη εμπειρία στις χορηγούμενες διαφημίσεις

Η δημιουργία διαφημίσεων στα social media για να αποδώσουν απαιτείτε εξειδικευμένη γνώση του τι επιτρέπει κάθε πλατφόρμα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κλικ στην επιλογή “Προώθηση δημοσίευσης” για να σπαταλήσει χρήματα στο Facebook, αλλά μια πραγματική διαφημιστική στρατηγική απαιτεί σχεδιασμό και εξειδίκευση.

Επίσης, δεδομένου ότι οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων διαφορετικά, οι κανόνες εμπλοκής καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους τους χρήστες. Το αποτέλεσμα; Το ίδιο ακριβώς δημιουργικό διαφήμισης που λειτουργεί στο Twitter πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει στο Instagram και αντίστροφα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλές social media agencies κατανοούν ότι οι υπηρεσίες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων δεν είναι ενιαίες.

Στο Magnetic Marketing Greece, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημα καλής παρουσίας στα κανάλια κοινωνικών δικτύων, σε όλες τις πλατφόρμες. Αφήστε τους ειδικούς στρατηγικής PPC (pay-per-click) να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε και να εκτελέσετε καμπάνιες κοινωνικών μέσων που προσεγγίζουν νέο κοινό και δημιουργούν απόδοση επένδυσης για την επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια δωρεάν προσφορά υπηρεσιών.

εταιρεία digital marketing
Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε…
Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα Social Media για την επιχείρησή μου; 

Κοιτάξτε, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, όπως το Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest που είναι τα βασικά και χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα που ανάλογα με το γούστο σας και την στρατηγική που θέλετε να ακολουθήσετε. Επίσης, εξαρτάται από το κοινό που στοχεύεις. Όλες δεν είναι ίδιες. Η αλήθεια είναι ότι μια συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιείται υπερβολικά απ’ όλους δίχως αποτελέσματα, μάλλον το 1% βλέπει αποτελέσματα.

Πρέπει να χρησιμοποιώ social media management για την επιχείρησή μου;

Η σύντομη απάντηση είναι, Ναι! Αλλά υπάρχει και άλλη μια, να το χρησιμοποιείς μόνο για να πουλήσεις ή να αυξήσεις το πελατολόγιό σου, όχι για να σπαταλάς το χρόνο σου με ανούσιες δημοσιεύσεις.

Η εταιρεία σας ασχολείται και με τη διαφήμιση στα Social Media;

Ναι! Ως επί το πλείστον ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Δημοσιεύσεις μπορεί και ένα οκτάχρονο να κάνει.

Τι αμοιβή χρεώνεται για social media management;

Εξαρτάται από το μέγεθος της αγοράς/κοινό που θέλετε να καλύψετε, τον προϋπολογισμό σας, και το χρονικό διάστημα που θα τρέξετε τις διαφημίσεις σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το μάθετε αυτό είναι να μας καλέσετε για μια δωρεάν διαβούλευση στο 6980 152 204

About us

Magnetic Marketing Greece is a highly professional company operating in the field of digital marketing in Athens, throughout Greece and abroad. Clients see a tremendous difference in their website traffic and an increase in their profits. We are a small company, and we are flexible to the needs of our customers.

Address:

Siggrou Ave. 196

Kalithea, Attica P.C 17671

info@magneticmarketinggreece.gr

Hours of operantions

Monday 9 to 5

Tue: 9:00 – 17:00

Wed: 9:00 – 17:00

Thurs: 9:00 – 17:00

Fri: 9:00 – 17:00

en_GB

We use cookies to better understand how the website is used. By continuing to use this website, you accept this policy. Click to learn more